Virksomhedens medarbejderkultur kan aflæses på bundlinjen.
De fleste virksomheder i dag, måler succes ud fra bundlinjens resultat.
At opnå en flot bundlinje kræver dedikerede og engagerede medarbejdere, som formår at eksekvere den strategi der udstikkes af ledelsen.
Men i en verden hvor arbejdskraften, mere end nogensinde, er bevægelig, og medarbejderne konstant vil stimuleres og udfordres, kan du som ejer/leder gøre flere ting for at fastholde de dygtige medarbejdere i virksomheden.
Stabile og loyale medarbejdere er essentielle for en sund virksomhedskultur, som mange gange er direkte forbundet til bundlinjen.
Lønnens påvirkning som motivationsfaktor er faldende, specielt de højtuddannede vægter andre faktorer såsom indflydelse, medbestemmelse og muligheden for selv at tilrettelægge og træffe beslutninger om arbejdsforhold højere.
Ligeledes er et socialt attraktivt arbejdsmiljø en faktor som værdsættes højt hos alle grupper af medarbejdere.
Vi hjælper virksomheder med at opdyrke en positiv virksomhedskultur, med et godt arbejdsmiljø, ved hjælp af forskellige arrangementer for medarbejderne.

Definer formålet med dine tiltag
Teambuilding er en god idé, hvis du gerne vil styrke og stimulere sammenholdet i en gruppe, samt styrke fokusset på gruppens fælles mål og ambitioner.
Teambuilding kan samtidig også være med til at styrke personlige relationer mellem ansatte.
Det er dog en god idé, at finde ud af hvad formålet med teambuilding for dine medarbejdere skal være – skal det for eksempel være en social ryste sammen tur, eller skal det give medarbejderne en højere forståelse for virksomhedens mål og visioner eller noget helt tredje.

Lav din egen firmakonference, sportsturnering eller firmatur i biografen.

Du kan også ryste medarbejderne sammen ved hjælp af andre sociale arrangementer.
Det kan være alt fra for eksempel en sommerfest, hvor stemningen er løssluppen, og man har mulighed for at lære kollegaerne personligt bedre at kende udenfor hverdagens normale rammer.
Det kan også være en kulturel aften, hvor medarbejderne inviteres i biografen, teatret eller måske en tur på travbanen.
En intern turnering i fx. bowling eller indendørs fodbold kan også styrke sammenholdet på tværs i organisationen.
En alternativ tilgang kunne være at arrangere kurser, konferencer eller sågar en mini-messe for medarbejderne, der kan styrke dem og gøre dem klogere.
En af de nyeste trends i forbindelse med personaleaktiviteter er inddragelse af medarbejderens familie, således hele husstanden oplever en øget tilknytning til virksomheden. Inddragelse af familien kan betyde mindre sygefravær og ekstra fleksibilitet fremadrettet fra den enkelte medarbejder.
Disse tiltag er alt sammen noget, der er med til øge motivationen samt gøre sammenholdet bedre i virksomheden.
Dertil kan ovenstående ideer også være med til at give sjove historier til julefrokosten.
Når dit næste firmaevent skal planlægges er det vigtigt at identificere personalegruppens fælles interesser, således at alle oplever at blive tilgodeset når arrangementet afvikles. Det sikrer at du får noget igen for de penge du vælger at investere i personalet.
Et vellykket arrangement består i mange tilfælde af et ordentligt og detaljeorienteret forarbejde.
Vi har erfaringen med planlægning og afvikling af alle former for virksomhedsarrangementer, og står gerne til rådighed med råd og vejledning forud for dit næste arrangement.